Ontdek de helende kracht in jezelf……….

Ieder mens heeft van nature een zelfherstellend vermogen, waardoor je gezond en in balans blijft. Het immuunsysteem speelt hier een belangrijke rol in. Wanneer je geconfronteerd wordt met een levensbedreigende ziekte, zoals kanker, kan dit een enorme schok teweeg brengen. Je kunt het gevoel hebben dat je lichaam je ‘in de steek’ heeft gelaten, of dat je de regie over je leven aan het kwijt raken bent. Alles wat voorheen zo vanzelfsprekend was is ineens anders en uit balans.

Vanuit mijn achtergrond als verpleegkundige en hypnotherapeut biedt ik psycho-oncologische hulp. Ik begeleidt mensen met kanker bij het vinden van de balans tussen lichaam en geest, zingeving, levensenergie en innerlijke drijfveren om écht te leven, ongeacht de fase van hun ziekte. Spanningen en emoties ondermijnen het immuunsysteem en de levensenergie. In de bijeenkomsten leer je om je zelf herstellend vermogen te activeren en zelf een actieve rol in te nemen in je proces naar herstel en balans, om te leven met kanker. De cirkel van onmacht wordt zo doorbroken. Na een open kennismaking gaan we aan de slag om wensen en doelen te realiseren middels visualisaties, adem- en ontspanningsoefeningen, EMDR, gesprekken, opstellingen, hypnotherapie, rouw en verlies verwerking. De begeleiding vindt plaats in een ontspannen sfeer waardoor je op een onbevangen manier naar jezelf kan kijken, je krachtbronnen kan ontdekken en gebruiken om je immuunsysteem te ondersteunen. Je leert bewust omgaan met je aandacht en levensenergie, zodat je meer vreugde en zingeving en kwaliteit in je leven ervaart. Ik nodigt je uit om deze helende reis te ervaren.

Huisbezoeken
Indien je door omstandigheden zoals medische ingrepen en behandelingen, mobiliteit, fysieke gesteldheid niet in staat bent naar de locatie te komen, kom ik op huisbezoek. Voor meer info hierover kan je contact opnemen.

Laatste Levensfase begeleiding

Sterven is
als een bloem openend voor het Licht,
een rivier stromend naar de zee, 
een berg overgaand in het dal,
de wind waaiend in de stilte,
de nacht ruimte scheppend voor de dag. 
Daar waar hemel en aarde elkaar ontmoeten 
In het alomvattende Licht.

In de laatste fase van je leven, de terminale fase, wordt je lichaam en geest steeds transparanter en gevoeliger voor prikkels. Deze transparantie kan op positieve wijze ondersteund worden door jezelf vrij te maken van aardse belemmeringen.
In deze fase van je leven maak je de balans op van de positieve en negatieve kanten van je leven. Het is te vergelijken met een rugzak van je leven, waarin je allerlei dingen hebt verzamelt. Sommigen wegen nog zwaar en wil je nog oplossen. Anderen zijn licht en geven je leven zin. Tijdens de bijeenkomsten begeleid ik jou om jouw rugzak te onderzoeken en blokkades op te lossen en je rugzak lichter te maken. Onvervulde wensen kunnen in vervulling gaan. Een lichte rugzak geeft rust en vrede, waardoor je overgang en je reis naar het Licht ontspannen kunnen verlopen. De fase van het sterven kan angst oproepen. Wanneer je goed voorbereidt bent en je bewust bent van de fasen die je doorloopt geeft dit duidelijkheid, richting en rust.
Wanneer je veel pijn hebt kan ik je leren om op een andere manier met fysieke blokkades en pijn om te gaan. Ontspanning, visualisaties en lichaamsgerichte oefeningen kunnen hierin ondersteuning geven. 

Bij het voorbereiden van het afscheid van jouw leven en van dierbare mensen kan ik je coachen om dit op jouw eigen manier vorm te geven. Ook je partner, naaste familie kunnen tijdens deze gesprekken/zorgmomenten aanwezig zijn. De combinatie van psycho- oncologische hulp in de laatste levensfase en energetische fysieke begeleiding is hierin uniek en complementair aan de reguliere hulpverlening.