Ouders van Kyra (7 jaar) behandeling PDS-Hypnotherapie kinderen

Op advies van de kinderarts zijn we met onze dochter van 7 jaar naar Elles gegaan. Onze dochter had last van hevige buikpijnen en voelde zich veel ziek. Medisch kon de arts geen oorzaak vinden maar ze zag wel dat onze dochter een gevoelig meisje was. De behandeling van Elles zou mogelijk een oplossing voor de klachten zijn. Onze dochter voelde zich op haar gemak bij Elles. Elles heeft haar best gedaan om goed aan te sluiten bij haar interesses. Zo heeft ze gewerkt met allerlei instrumenten, kleuren, verhalen om onze dochter te laten ontspannen en minder bezig te zijn met haar buik. Als ouders hebben we ook geleerd om meer stil te staan bij hoe onze dochter meer kon ontspannen. Gedurende de behandeling is de buikpijn verdwenen, is onze dochter beter in haar vel gaan zitten en heeft ze geleerd hoe ze met prikkels om kan gaan. Het blijft belangrijk dat ze regelmatig ontspanning en ontlading zoekt, we maken nog steeds gebruik van de geluidsfragmenten van de behandeling. Elles heeft zeker een goede start gemaakt door haar te leren hoe ze met moeilijke situaties om kan gaan.

Daniëlle (16 jaar) PDS- Hypnotherapie Jongeren

Voordat ik werd doorverwezen naar Elles had ik vaak erge buikpijn. Ik zat daardoor ook niet lekker in me vel en voelde me over het algemeen gewoon niet goed. Maar na de sessies met Elles ben ik me stapje voor stapje beter gaan voelen. Ik heb tijdens de therapie veel over mezelf geleerd en voel me nu ook veel beter.  Ik heb meer dingen kunnen loslaten en dat geeft me veel minder stress, wat ik voor de therapie altijd had, met gevolg van erge pijnen. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om in therapie te gaan bij Elles, ik voel me veel beter!

Rosalinde (30 jaar) Bevallen met hypnose

Een paar jaar geleden kwam ik bij Elles terecht na advies van de MDL arts vanwege mijn darmklachten. Allereerst stond ik daar wat sceptisch tegenover maar toen ik het volledige programma had gevolgd bij deze fijne vrouw kon ik niet anders zeggen dat mijn leven zo positief verandert was dat ik eindelijk het gevoel had weer dagelijks zorgeloos door het leven te kunnen.Vandaar dat ik ook gelijk het gevoel had toen ik zwanger was om weer naar Elles te gaan. Dit keer om mij voor te bereiden op de bevalling. Ik vond het erg prettig om Elles weer te zien, en had ook gelijk het gevoel dat ze weer veel voor mij kon betekenen. We bespraken mijn angsten, oefende veel met ademhalingstechnieken en zorgde ervoor dat ik weer meer vertrouwen in mijn lichaam kreeg.
Het was een pittige bevalling, maar absoluut geen negatief gevoel aan overgehouden. Door alle tips , ademhalingsoefeningen en de ontspanningsoefeningen kon ik mezelf heel kalm houden en daardoor de pijn goed opvangen.  Ik heb in het ziekenhuis meerdere complimenten gekregen hoe wij (mijn vriend en ik) deze lange zware bevalling zo positief doorlopen zijn.  Ik kan met 100 procent zeggen dat dit door grote invloed van Elles kwam. Ik kan het iedereen aanraden!
Elles bedankt!
Je hebt mij laten zien dat ik sterker ben dan dat ik dacht en dat ik weer vertrouwen in mezelf en mijn lichaam heb gekregen. 

Linda (40 jaar) Vliegangst behandeling EMDR en Hypnotherapie

Om van mijn vliegangst af te komen, ben ik bij Levenskunst terecht gekomen.Na een paar sessies bij Elles ben ik in juni jl. naar Spanje gevlogen, en al mijn angsten waren verdwenen!! Ik vind het fantastisch dat zo’n traject je zo goed kan helpen!
In eerste instantie was ik huiverig voor de hypnose. Maar ik was me bewust van alles wat er gezegd werd en was niet ‘weg’, zoals je wel eens op tv ziet. Fijn was dat ik de oefeningen van de sessies mee naar huis kreeg, zodat ik thuis verder kon oefenen.
Fijn aan Elles vind ik dat ze rustig is, ze vooral luistert en het feit dat zij over meerdere technieken beschikt en deze in kan zetten. Dus via de ene of via de andere weg kan zij helpen bij het overwinnen van je angst.

Henny (65 jaar) Behandeling Rouwverwerking m.b.v. Hypnotherapie.

Na het overlijden van mijn echtgenoot dacht ik sterk genoeg te zijn om het leven en alleen zijn aan te kunnen.
Maar na ongeveer een jaar kreeg ik lichamelijke klachten o.a. PDS en gewricht en spierpijn.
Na behandeling bij de chiropractor en masseur werd het niet veel beter.
Mijn masseur raadde me aan om in therapie te gaan.
Via mijn dochter kwam ik bij Elles terecht.
Mijn eerste telefonische contact voelde meteen al prettig en vertrouwd.
Elles gaf me toen veel rust door haar manier van benaderen.
Hierna ben ik 3 maanden bij haar in therapie geweest.
De gesprekken en Hypnotherapie hebben me goed gedaan.
Elles is rustig en voelde mij goed aan.
Ook kreeg ik een aantal ontspanning oefeningen mee die ik thuis kan doen en nog regelmatig doe.
De gesprekken en oefeningen samen met Elles gaven me meer inzicht in mijn leven.
Hierdoor kan en kon ik beter loslaten.
Elles bedankt voor je medeleven en alle fijne gesprekken.

Chantalle (25 jaar) behandeling Hypnotherapie

Mijn ervaring met de behandelingen van Elles zijn erg goed! In november merkte ik dat ik de laatste maanden erg vermoeid was, totaal niet fit en me vooral erg druk kunnen maken om kleine dingen. Een drukke fulltimebaan als marketingmedewerker en daarnaast een druk sociaal leven, want als 25-jarige wil je natuurlijk genieten van alles en zoveel mogelijk dingen ondernemen. Ik merkte dat ik me erg kon laten leiden door dingen die speelden op het werk, terwijl ik juist gewend was om open te staan voor nieuwe uitdagingen en plezier te hebben. Valkuil is mijn behulpzaamheid en perfectionisme, waardoor ik het soms lastig vond om zelf grenzen te stellen waar ik uiteindelijk alleen mezelf mee had. En uiteraard dacht ik dat ik het allemaal zelf wel kon oplossen en geen hulp nodig had. Maar ik kan het iedereen aanraden om aan een sessie deel te nemen. Na een prettig intakegesprek en een aantal sessies heb ik vooral geleerd om zaken eerst vooraf beter te bekijken en te bepalen in hoeverre ik daarin een rol kan of moet spelen. Een hele bijzondere ervaring. Elles, bedankt voor de fijne begeleiding!


Vincent (46 jaar) behandeling Eetproblemen/Afvallen

Vanaf mijn jeugd had ik last van verkeerde eetgewoonten. Hierdoor nam ik, vaak ongemerkt, veel (verkeerd) eten tot me. In het verleden is het mij gelukt om aanzienlijk gewicht te verliezen, maar na een paar jaar was ik weer af bij nul. Vaak geprobeerd om het zelf op te lossen, echter hadden deze pogingen het tegenovergestelde effect. De mislukte pogingen droegen niet bij aan een positief zelfbeeld, laat staan aan een gezonder leven.  Ik had het idee dat ik vaak wel de wilskracht bezat, maar niet de juiste instrumenten om tot een oplossing te komen. In de eerste kennismaking met Elles, tijdens de intake, voelde ik me erg op m’n gemak. Hierdoor heb ik de sfeer tijdens de sessies als prettig ervaren, waarbij ik opmerk dat de gesprekken zeker niet makkelijk waren. De wijze waarop Elles mij vragen stelde was open, direct en aangenaam. Wat ik zo knap vond, was wel het feit dat Elles goed luisterde en vrijwel direct begreep wat ik bedoelde als ik iets met een voorbeeld duidelijk wilde maken. Door de vertrouwensrelatie was ik helemaal mezelf. Tijdens de hypnotherapie sessies met Elles ben ik op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn eetprobleem. Hierbij voelde ik me veilig, rustig en heel erg mezelf. Nu ik klaar ben met de hypnotherapie, is mijn zelfbeeld positiever en verlies ik (op een rustig, maar goed gefundeerd tempo) gewicht.  De sessie bij Elles kan ik iedereen aanraden.

Mathilde (43 jaar) behandeling hypnotherapie

Een aantal sessies  (4) verder heb ik de 'boel' weer aardig op de rit. Het was even dat duwtje in de goede richting wat ik nodig had. Zoals een kind dat leert fietsen: wel wetend dat ze moet trappen en waar ze heen wil, die alleen zo nu en dan nog wat slingert, en die uit onzekerheid net iets te vaak in de rem knijpt of haar voetje op de grond zet.

Na de gesprekken en trance sessies met Elles voel ik me steeds meer in balans; kan ik makkelijker loslaten en weet ik dat ik best goed kan fietsen zonder de zekerheid van zijwieltjes. Toch heb ik dat stukje meelopen van haar en die hand bij mijn rug (lees: zadel) erg op prijs gesteld en zeker ook nodig gehad. Natuurlijk weet ik dat ik er nog niet ben maar heb ik in ieder geval geen angst meer om alleen te fietsen en geniet van zowel de korte stukjes met de kinderen als de lange fietsroutes in de (kinderloze) weekenden.

Ik moest de regie nemen en dat doe ik nu ook, alleen wel zo dat de 'controle' en het 'loslaten' meer in balans zijn. Ik wil nu alleen fietsen, zelf mijn richting en tempo bepalen. Mijn partner fiets af en toe lekker mee en gaandeweg begrijpen we elkaar steeds beter en voel ik meer en meer de innerlijke rust en geniet daar ook van. Een beetje tegenwind en een lekke band daar weet ik inmiddels wel raad mee. Maar mocht ik in de toekomst behoefte hebben aan een nieuwe fietsroute of het gewoon prettig vinden als je een stukje met me mee fietst, dan weet ik je zeker weer te vinden, Elles! Bedankt!

Sophie (17 jaar)  behandeling PDS

Mijn ervaring met de behandelingen van Elles zijn heel erg goed ! Ik was al 3 jaar lang bezig met verschillende artsen in verschillende ziekenhuizen. Totdat ik bij mijn huidige arts kwam, ze verwees mij door naar Elles omdat ze positieve verhalen van andere patiënten had. Op dat moment stond ik open voor alles, als ik maar beter zou worden! Na een aantal behandelingen begon ik verschil te merken en mij stukken beter te voelen. Daarom raad ik iedereen aan met dezelfde klachten om in behandeling te gaan bij Elles. Je voelt je snel beter en weer fijn!

Hellen (55 jaar) behandeling Hypnotherapie

Eind April, oververmoeid, burn-out, batterijen leeg. Na een intake en 4 sessies weer volledig aan het werk. Na 2 weken thuis ben ik bij Elles gekomen, eerst een telefonisch gesprek, en 2 dagen later de intake. Kennismaken, Elles bleek een groot inlevingsvermogen te hebben en werksituaties meteen te herkennen. Er was een klik wederzijds (voorwaarde om verder te gaan). Bij de intake de eerste therapie oefening, gaan liggen, ogen dicht en ontspannen. Van tenen tot kruin, visualisatie van een prettige omgeving, een gevoel van slaap, de omgeving vervaagd, heerlijk. Je hoort het wel, maar je hoeft er niets mee! (kan wel als het nodig is). Aan het eind in 5 tellen, weer “wakker” en terug in de realiteit. Maar wel met een ontspannen gevoel. De oefeningen worden opgenomen, zodat je die dagelijks of naar behoefte opnieuw kunt doen, en hierbij blijkt de ontspanning steeds makkelijker te gaan. Zelfs zittend (even tussendoor). De sessies  zorgden ervoor, dat de energie balans weer verbeterde, levenslust weer terug kwam. Werk en privé! Maar het leerde me ook te kijken naar de oorzaken en hiermee om te gaan om op de goede weg te blijven.  Maak nog steeds  dankbaar van de oefeningen gebruik.

Karin (40 jaar) behandeling hypnotherapie en EMDR

De reden waarom ik bij Elles terecht ben gekomen is een traumatische ervaring op het werk. Eerst heel stoer gedacht dat ik het zelf wel op kon lossen maar dit lukte me niet. Door de bedrijfsarts ben ik doorgestuurd naar Elles. En dat is het beste wat me had kunnen overkomen. Wat een warm en open persoonlijkheid! En wat een professie! Tijdens de intake had ik gelijk het gevoel dat mijn verhaal gehoord werd­­, dat ik begrepen werd en het belangrijkste dat ik geholpen kon worden. De therapiesessies (waaronder EMDR en hypnotherapie) die volgden waren niet altijd makkelijk maar altijd de moeite waard. En uiteindelijk ben ik er sterker uitgekomen, heb ik veel geleerd over mezelf en hoe om te gaan met bepaalde situaties in het leven. De ontspanningsoefeningen heb ik als zeer prettig ervaren en pas ik nog steeds toe.

Angelique (43 jaar) behandeling PDS
Hallo, mijn naam is Angelique. Als jaren kamp ik met chronische buikpijn. Het afgelopen jaar had ik zoveel last dat ik besloot om naar de MDL arts te gaan voor grondig onderzoek. Na een aantal lichamelijke onderzoeken kreeg ik de diagnose PDS. Mijn internist legde uit dat je niet wordt geboren met een prikkelbare darm, dus ergens in mijn leven waren mijn darmen overgevoelig geraakt. Dit kon door verschillende (negatieve) gebeurtenissen zijn veroorzaakt. Als voorbeeld noemde hij seksueel misbruik. 
Om bij mij de oorzaak van mijn buikklachten te achterhalen, verwees hij mij door naar Elles van Paassen. Zij is o.a. gespecialiseerd in PDS en past hierbij hypnotherapie toe. De eerste keer bij haar was een bijzondere ervaring. Ze brengt je in een trance en neemt je met haar stem mee 'op reis'. Dit kan een reis zijn naar een bepaalde plek maar ook een innerlijke reis. Doordat je op een ander bewustzijnsniveau bent neem je alles heel helder waard. Alle positieve dingen worden opgeslagen en alle negatieve ballast die je bij je draagt wordt min of meer gedelete. Na elke behandeling voel je je letterlijk lichter en opgeruimder en worden je lichamelijke klachten steeds draaglijker en minder. Het fijne is dat je de hypnose ook thuis kunt doen. Na ieder consult krijg je van Elles een geluidsopname van een hypnose sessie mee voor thuis. Voor iedereen die met vervelden terugkerende lichamelijke of psychishce klachten zit, zou een behandeling bij Elles een uitkomst kunnen bieden.