Alle levende organismen en materialen, die we hier op aarde tegenkomen hebben bestaan uit energie. Afhankelijk van de trilling van de energie is de dichtheid van de materie bepaald. Ieder mens bestaat uit energie en heeft een energieveld om zich heen. Energie is te vergelijken met trillingen en frequenties. Hoe hoger de frequentie hoe hoger de energie is en hoe lager de trilling hoe lager de energie. Energie stroomt, beweegt en is continu in verandering. Wanneer energie stil staat ontstaan er stagnaties. Dit kan je ervaren in je lichaam als een pijn, een emotie, een zwaar gevoel, of als een klacht of blokkade als de doorstroming al langer of vaker geblokkeerd is.

 

Behandeling
Bij het energetisch werk maken we gebruik van ons gevoel. In je lichaam kan je voelen waar de energie niet meer stroomt. Hierdoor is het mogelijk blokkades in het energieveld van je lichaam op te sporen en te voelen waar disbalans is binnen jouw systeem. Omdat het je eigen lichaam is ben je soms niet in staat om te voelen wat er in je leeft en wat je zelf vasthoudt, waardoor je energie niet meer stroomt. Overtuigingen en emoties of een oud verhaal kan een blokkade geven op fysiek niveau.

Ik voel met jou mee om de oorzaak op te zoeken en op te lossen. 
Tijdens de behandeling lig je in een comfortabele stoel of op een behandeltafel. Je kan je rustig ontspannen en terwijl meegaan in het voelen. We zijn afgestemd op elkaar om te voelen wat er nodig is. Afhankelijk van wat er nodig is, schonen we samen je energetische systeem op. De blokkades kunnen worden opgeheven door energie met een hogere frequentie te activeren, een visualisatie, een losmaakritueel, ademen of andere interventies. Je bent zelf betrokken in deze energetische schoonmaak, zodat je jezelf leert kennen en steeds meer bewust bent van wat je kan doen, wanneer er iets niet stroomt in jezelf. Wanneer je energie stroomt , ontstaat er een gevoel van rust en ontspanning en is de verbinding tussen de aarde en de kosmos hersteld.


Vooroordelen
Er zijn veel vooroordelen over energetische behandelingen omdat het niet zichtbaar is. Het is echter wel voelbaar. Het principe van heling werkt werkt vanuit de natuurwetten. Met hogere frequenties lossen lagere frequenties op. Dit werkt hetzelfde wanneer je kind pijn heeft. Dit is een lage frequentie in de energie. Wanneer je liefdevolle aandacht geeft aan je kind is dit een hoge frequentie in energie. Je kind kan z’n verhaal kwijt over wat er is gebeurd, je bent open en vol aandacht. Na die liefdevol gerichte aandacht merk je dat de spanning zakt, je kind en de pijnplek ontspannen, de blokkade verdwijnt en de energie stroomt weer; je kind springt blij op om weer verder te gaan. In de behandelingen maken we voornamelijk gebruik van dit principe uit de natuur.