Voel je je onzeker over de bevalling? Ben je bang voor de pijn?  Pieker je of zie je op tegen de bevalling? Heb je een traumatische ervaring gehad bij een eerdere bevalling? Wil je met een positief gevoel van vertrouwen bevallen?

Dan is dit begeleidingstraject wellicht iets voor jou…….


Ontspannen bevallen
In het begeleidingstraject ‘Ontspannen bevallen’ maak je gebruik van het verschijnsel trance als sleutel tot vertrouwen, rust en ontspanning.
Trance is een natuurlijke naar binnen gerichte aandacht die spontaan ontstaat bij iedere vrouw die gaat bevallen.
Deze natuurlijke concentratie om je te focussen op de geboorte van je kindje heet trance, en is bedoeld om het geboorteproces voorspoedig te laten verlopen. 

Omdat bevallen een natuurlijk proces is, zorgt het lichaam van nature voor de natuurlijke stoffen, die de bevalling zo goed mogelijk doen verlopen. In trance kan de aanmaak van oxytocine op gang komen waardoor de bevalling op gang komt en waardoor de baarmoeder effectief samentrekt, waardoor de baby geboren kan worden.
In trance worden natuurlijke pijnstillers, endorfine, aangemaakt waardoor de pijn gedempt wordt en waardoor een roesgevoel ervaren kan worden, waardoor de pijndrempel en beleving positief worden beïnvloed.

Zwangere vrouwen hebben veel baat bij hypnotherapie tijdens de zwangerschap en de bevalling. De klachten die tijdens de zwangerschap kunnen voorkomen zoals misselijkheid, slaapklachten, onzekerheid, angsten etc. zijn goed behandelbaar met hypnose.

Je leert om zelfhypnose toe te passen tijdens de bevalling, waardoor je een diepe ontspanning, een lagere pijnbeleving en snellere ontsluiting bereikt. Hierdoor verloopt je bevalling soepel en prettig.

Ook wanneer je een eerdere bevalling als negatief of traumatisch hebt ervaren, kan dit negatieve gevoel behandeld worden, zodat het de nieuwe bevalling niet in de weg staat.

Het begeleidingstraject is individueel gericht, waarbij jij, je partner en kindje centraal staan. De begeleiding pas ik af op jouw behoeften met als doel dat je vol vertrouwen je bevalling tegemoet kan treden. Je partner kan participeren in de bijeenkomsten.
Wanneer je 24 weken zwanger bent kan het traject ingaan. Er zijn 5-6 bijeenkomsten.

Ik begeleidt je naar de bevalling toe en in de bijeenkomsten komen o.a. zelfhypnose, ontspanning, rol van de partner, ademhalingsoefeningen, kennisoverdracht m.b.t de zwangerschap en geboorte, behandeling van angsten en onzekerheden aan de orde.