Bij geboorte en overlijden

Geboorte
Iedere baby, die geboren wordt is uniek en heeft zijn eigen levensenergie. Deze unieke levensenergie bevat informatie over de kracht, het licht en levensmissie van het kind. Deze informatie krijg ik door in de vorm van een gedicht, een brief, een tekening of schilderij, door

helder voelen, zien en weten. Het weerspiegelt op een zuivere wijze de vitaliteit, en eenheid van je kind. Het is een geschenk van het universum om te geven en te ontvangen.

Overlijden
Iedere mens die overlijd, maakt de overgang naar een andere wereld, een andere dimensie, die voor veel van ons niet zichtbaar is. Deze dimensie is een ander niveau van waarneming en bewustzijn. Met de energie van de overledene kan ik verbinding maken door helder voelen, weten en zien. De informatie van de overledene wordt weergegeven in een brief of boodschap in ‘de taal van het universum’. Deze zuivere woorden kunnen in veel situaties rust en duidelijkheid geven voor de nabestaanden en het rouwproces verlichten.

Afscheidsritueel na de dood

Dit afscheidsritueel heeft als doel dat de ziel van de overledene naar het Licht kan gaan en dat jullie, als achtergeblevenen, op een positieve wijze afscheid kunnen nemen van de overledene.

Tijdens het ritueel bied ik jullie de gelegenheid op symbolische wijze afscheid te nemen van de positieve en moeilijke periodes met elkaar.
Ik bied de gelegenheid om ‘te laten zijn’ wat er naar voren komt, emoties te erkennen, te zien of juist los te laten. Er ontstaat zo ruimte voor de zuivere liefde tussen jullie en de overledene. Aan het eind van het ritueel begeleid ik jullie om de liefde die jullie voor de overledene voelen tot hem of haar te richten.
Tijdens het afscheidsritueel werk ik met desgewenst wierook, bloemen en zelfuitgezocht en meegenomen symbolen of herinneringen welke de kern van jullie aardse relatie kenmerken.

Een bijzondere toevoeging kan de ‘brief van de ziel’ zijn. Dit omvat de boodschap die de ziel heeft voor de mensen die achterblijven. Een afscheidsritueel vindt plaats voor de crematie of begrafenis in een kleine hechte kring van mensen.